Ivo Klinkov

Tot voor kort moesten alle sleutels bij de receptie via een chirp af- of aangemeld worden.

Tot voor kort moesten alle sleutels bij de receptie via een chirp af- of aangemeld worden.

Efficiënt sleutelmanagement in het Hilton Hotel


Bij het Hilton Hotel, een viersterrenhotel in Söder vlakbij Stockholm, zijn ongeveer 100 mensen werkzaam. Met onze KeyBox-sleutelkasten en het computergebaseerde sleutelmanagementsysteem KeyWin heeft het hotel gekozen voor een buitengewoon eenvoudig en efficiënt sleutelmanagementsysteem.

Handmatig in-/uitchecken van sleutels

- Tot voor kort moesten de medewerkers hun sleutels bij de receptie in- en uitchecken. Dat was niet alleen een inefficiënte werkwijze, het zorgde er ook nog eens voor dat wij weinig zicht op onze eigen sleutels hadden, zegt Ivo Klinkov, Chief Engineer bij Hilton Stockholm Slussen.

Flexibele oplossing met KeyBox

- Als KeyBox en KeyWin eenmaal geïnstalleerd zijn, krijgt iedere werknemer een eigen code voor een persoonlijk sleutelcompartiment waarin de sleutel vervolgens opgeslagen wordt. Via de computer bepalen wij daarna wie toegang krijgt tot welke sleutels. Wij kunnen zien wanneer sleutels worden opgehaald of ingeleverd en door wie. Daarbij is het veranderen van bevoegdheden en tijdsperiodes buitengewoon eenvoudig.
- Wij kunnen het sleutelmanagementsysteem exact op onze eigen behoeften aanpassen. Zo moeten sommige sleutels voor veel mensen toegankelijk zijn, terwijl andere sleutels juist strikt persoonlijk zijn. Waar sommige afdelingen een KeyBox nodig hebben met allemaal afzonderlijke compartimenten, hebben andere afdelingen juist behoefte aan een KeyBox waarin veel sleutels in een en hetzelfde compartiment opgeslagen worden. Een combinatie tussen deze mogelijkheden is altijd mogelijk.

Verhoogde beveiliging en lagere kosten

- In de nieuwe situatie zijn onze werknemers voor maar één sleutel verantwoordelijk – namelijk de sleutel van de personeelsingang. Gezien het feit dat een verloren hoofdsleutel hoge kosten en veel extra werk voor het hotel met zich meebrengt, betekent deze nieuwe situatie een grotere gemoedsrust voor alle betrokkenen. Via verbeterde opslag en controle hebben wij de risico’s tot een minimum weten te beperken.

- Voor ons betekent KeyBox in combinatie met KeyWin een goede beveiliging, een goede structuur en, op lange termijn, een positieve uitwerking op het financiële resultaat.


Afbeeldingen

Hilton hotell

Het Hilton Stockholm Hotel is een eersteklashotel met 289 kamers en 17 vergaderzalen in de wijk Södermalm in Stockholm. 

Het Hilton Stockholm Slussen heeft als hoofdkast gekozen voor de 9006 S, uitgebreid met meerdere 9006 E-uitbreidingskasten en aangestuurd door KeyWin S-software.