Royal Belgian Institute of Natural Sciences

Helemaal van nu door elektronisch sleutelbeheer


Het Royal Belgian Institute of Natural Sciences, oftewel het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, bestaat al ruim 170 jaar. Het is een groot instituut met veel medewerkers dat jaarlijks 30.000 museumbezoekers verwelkomt. Sinds de oprichting is er vaak gewerkt conform oude tradities en gebruiken. Dat geldt ook voor het veiligheidsdepot en het sleutelbeheer.


Van handmatig naar automatisch

Tot voor kort werden honderden sleutels op dezelfde manier beheerd. Ze werden allemaal opgehangen op houten planken, die iedere dag van de verschillende verdiepingen werden opgehaald en in een kassalade werden gelegd om deze de volgende ochtend vervolgens weer op de verschillende locaties in het grote gebouw op te hangen. Specifieke sleutels voor technisch onderhoud e.d. werden handmatig uitgeleverd en afgetekend bij de receptie.
Altijd volledige controle over de sleutels

Met twee van onze strategisch geplaatste KeyControl-units is er nu altijd volledige controle over alle sleutels van het museum. Voorheen raakten sleutels kwijt of kon het gebeuren dat medewerkers ze mee naar huis namen. Nu wordt alles volledig digitaal geregistreerd. Iedereen kan zo altijd volgen waar onze sleutels worden gebruikt en door wie. Nu verlaat geen enkele sleutel het museum, wat betekent dat personeel altijd toegang heeft tot de ruimtes in de zes vleugels van het gebouw.


Afbeeldingen