Scandic

Elektronisch sleutelbeheer bij de grootste hotelketen van het noorden


Scandic is de grootste hotelketen van het noorden met een netwerk van 280 hotels en 57.000 kamers, verdeeld over zes landen. Scandic is in 1963 opgericht en heeft sindsdien de ontwikkeling van de branche geleid in een Scandinavische stijl, met een toekomstgerichte bedrijfscultuur en vaak baanbrekende methoden om zijn visie te volgen een Scandinavische hotelketen van wereldklasse te zijn. In 2018 bedroeg de omzet van Scandic ca. 18 miljard SEK en waren er ca. 18.000 medewerkers in dienst binnen de verschillende hotels.


Veiligheid, flexibiliteit en traceerbaarheid

Met zoveel medewerkers en hoge eisen op het terrein van veiligheid, controle en logistiek, is het vanzelfsprekend dat grote aantallen sleutels op ideale wijze beheerd worden: op een veilige, toegankelijke en overzichtelijke manier. De drie Scandic-hotels Continental, Haymarket en Victoria Tower in Stockholm, hebben allemaal gekozen voor de oplossing voor digitaal sleutelbeheer van Creone. 
De alarm- en servicesleutels van het Continental-hotel worden gebruikt in een Keycontrol-systeem om deze eenvoudig te kunnen traceren en volgen.

– Het kunnen traceren van de sleutels is voor ons van belang om de toegankelijkheid tot deze sleutels te kunnen waarborgen bij eventuele calamiteiten en voor preventie”, zegt Fredrik Kempendahl, vastgoedmanager bij Scandic Continental.

– Bij Continental en Haymarket is er daarnaast een KeyBox-systeem geïnstalleerd voor het beheer van personeelssleutels. Dankzij het systeem kunnen we controleren dat geen enkele personeelssleutel het pand verlaat. Als het personeel op het werk aankomt, plaatsen ze hun persoonlijke sleutels in hun vakje en pakken ze de sleutels die ze nodig hebben om onze gasten een uitstekende ervaring te bieden. De kast is strategisch geplaatst om te integreren in de dagelijkse workflow.Afbeeldingen